Monténska anor och anhöriga

              

 

Välkommen! SÖK Monténarna från Axberg Lybeck, Nilsson/Brynolf Träff släkten Montén Kontakt Fotoalbum Gunnar Lybeck The Cherry Stones

Träff släkten Montén

montenska huset_fasad

Monténska huset, St Paulsgatan 29, vid Mariatorget på Södermalm i Stockholm

 

I juni kunde undertecknad och Anita Cassmer-Bergstedt överlämna ett porträtt i olja föreställande fabrikör Lars Montén till Tvålpalatset på St Paulsgatan 29 vid Mariatorget i Stockholm. Tvålpalatset är idag en lokal som hyrs ut för fester och event och som ligger i källaren med ingång från gatan. Dessa lokaler var en gång Firma Lars Monténs fabrikslokaler för tillverkning av tvål. Därav namnet. Huset byggdes av Lars Monténs arvingar och även huvudkontoret förlades dit under en period.

 

Tavlan har hittats i släkten Bergstedts gömmor och har lånats ut dit där den gör bäst nytta i och med att Monténska huset är K-märkt och många som passerar eller går in i Tvålpalatset nu kan se porträttet av grundaren till Firma Lars Montén.

 

I dessa lokaler har det talats om att anordna en släktträff för Monténarna och Bergstedts. Vi härstammar alla från Olof Larsson i Axberg. Hur det går med det är ännu inte klart. Men det diskuteras i alla fall. Är du intresserad anmäl dig via kontaktsidan.